Kaksi päivää talviunilla ollut, nyt jaksaa taas!

Kummallisten elämän mullistusten jälkeen ei voi sanoa että kaiki langat olisi vieläkään käsissään, mutta seestyy ja selkenee. On sentään mahdollisuus rajallisesti vaikuttaa elämänsä kulkuun, ja kun maaseudulle on muuttanut, on myös mahdollisuudet paremmat kuin kaupungissa oli. Tosin ei tiedä kuinka kauan elämä saa jatkua.

Muutkin jo huomaavat, olen laihtunut aika rajusti. 73 kiloisesta 67 kiloiseksi, ja tupakointihan se tappaa, 37 vuoden tupakoinnin jälkeen lopu vain lähenee. Silti haluan elää ihan onnellisen elämän, tai sen mitä jäljellä aikaa on. Eihän sitä ennalta kuitenkaan tiedä, vaika eläisi viimeisenpäälle terveellisesti, saattaa jäädä auton alle suojatiellä, joten mihinkä päiviänsä säästelisi, tosin ei niitä tuhlatakaan kannata eikä tarvitse.

Skandinavian historia kiinnostaa yhä, Kalevala, Viikinki-aika ja sen sellaiset, kuten myös miekkailu, jousiammunta, luonto, valokuvaaminen, käsityöt ja erä-asiat. Shaolin taidot eivät varsinaisesti kiinnosta, ne ovat kulkeneet mukana jo niin kauan, ovat elämäntapa, eivät uskonto eivätkä harrastusta. Naiset lähes poikkeuksetta kysyvät: " Kieltääkö sun uskonto seksin? ", kun kuulevat että olen elänyt selibaatissa vuosia. Ei uskonto seksiä kiellä, kun en ole uskossakaan. Taolaisuus on enemmän filosofsta kuin uskonnollista, ja buddhalainen, en tosiaankaan ole! Oikeastaan olen uskonnoton, vaikka uskon hymyn rauhaa luovaan voimaan, uskon aurinkoon, uskon vaika jalkapalloiluun, mutta en usko jumaliin siten kuin uskonnot opettavat, mutta tiedän ettei pahuus hyvyyttä kumoa, että saa mistä luopuu... jos tekee pahojatekoja, niiden kohteeksi joutuu itsekin, jos ei tee pahojaan ei tarvitse pelästyä jos yöllä oveen koputetaan. Jos se on uskontoa, silloin olen varmaankin sitten uskovainen, sillä maailmassa paha saa palkkansa, mutta hyväkin saa palkkansa, ja jos kulkee keskitietä, on rajalla, kuin hyvä verrattuna huonoon, kelvollinen parhaseen rinnastettuna, ei täydellinen eikä jumalankuva, mutta ei perkeleenkään mallina ollut, eikäs iis pahakaan, joskus jopa hyväkin.

Skandinavian historia kiinnostaa, varsinkin viikinkien rakentamat veneet! Toki mytologia muutenkin kiinnostaa, kuten myös Kalevala, sen tarinat, joista saa yhä lauluja ja tauluja, jos sellaista tykkäisi tehdä.

Miekkailua on vähän hankala harrastaa yksinään, mutta joisammuntaa sentään saattaa tehdä, ja onhan se kilpailua itseään vastaan, kuten tikan heittokin.Jotkut harastavat postimerkkien keräilyä, joku toinen käy teatterissa, kolmas saattaa pelata biljardia, neljäs jotakin muuta, jne. Sen suuremmasta ole siinä kyse.

Mukava kuitenkin huomata itsekseen jotta vielä moni asia kiinnostaa, ja vaika talvi ei kiinnosta... pysyy kunnossa kun lapioi lunta, ja saattaa jopa pilkille päästä! Talvi voi olla ikävä jos siitä päättää kärsiä, mutta voi talvi ola mukavakin, riippuu niin täysin omasta suhtautumisestaan. Samahan se koskee koko elämää ja asennettaan kaikkeen ympärillään ja maailmankaikkeudessa olevaan. Tiedä vaika olisi viimeinen talvi jolloin voin mennä pilkille, mutta ainakin vielä elän.