20140923_211425-normal.jpg




Oli aika vaiva saada itsensä polkupyöräilemään lumi- ja räntäsateeseen, mutta eipä tuo ollut lainkaan tuskaa kun oli sateen kestävä takki, metsurinhousut ja pipo päässä ja sen lisänä huppu. Bensaa säästyi kun ei autolla ajanut, mutta samalla myös koiralle tuli iltalenkki.

Alku aina hankalaa, vaan kun kynnys on ylitetty kerran, on se huomenna jo paljon matalampi vaikka kuinka sataisi. Sähköavitteiseksi kun polkupyörän laittaa, se antaa kelivaraa, vauikka olisi toistakymmentä senttiä räntää, niin sähkömoottori auttaa kummasti liikkumista, vaikka eihän sekän kesää tee. PÅitää varmaan kirjoittaa joulupukille, jotta toimittais sellaisen moottorin, vaikka kyllähän potkukelkallakin pääsee ja vaikka suksella jos lunta tulee enempikin ja ainahan sitä autollakin voi kulkea jos oikein laiskotuttaa.

Pelottelivat kaupunkilaiset, ettei talvella voi asua maalla! PÖH, eikös aika moni satatuhatta sellaista kuitenkin niin tee Suomessakin, eikä jokaisella ole siltikään takkaa eikä puulämmitystä edes varalta, sähkökatkoksia kuitenkin tulee talvella, ja Joensuussa oli jo tänään iso sähkökatkos, vaikka ei edes ole talvi vielä. Olisi se aika omituista, jos näin paljon vaelluksilla ja ulkona elämäänsä viettävä ihminen ei talvea mökissä pärjäisi, ei tämä sentään teltta ole :D Ja kolme tulisijaakin, niin sähkön katkeaminen estää vain ettei pääse nettiin, mutta onko se mikään katastrofi kuitenkaan.

Elämän ensimmäinen talvi omakotitalossa, mutta ei sentään ensimäinen talvi, vaan jo viideskymmenes, ja sisämaassa on aivan kuin oli Lapissa metsurikoulutuksen aikana, pakkanen on paljon armeliaampi täällä kuin merenrannassa ja - 30*C pakkasta oli vielä Tpaita keli kun aamu 7:ltä meni ruokalaan ja samoin se oli rekan ajon aikaankin, kun yli - 25 astetta oli ja Nurmeksessa aamukahville meni tammikuussa, ei kylmä pure kun kosteus puuttuu. Menepä merenrannassa tekemän sama paitasillaan niin jo nolla kelillä on kylmempi kuin avannossa.

Oishan nuo saanut ensilumet sataa vasta joskus tuonnempana, mutta minkäs sitä olosohteille voi, eikä niissä mitään mainittavaa vikaa ole, ja puolisen vuotta vain uuteen kevääseen :)