Elämäni muutos. Muuttaa tutusta paikasta ennestään vieraalle paikakunnalle, jossa ei tuntenut ketään, eikä tune oikeastaan vieläkään ketään.

Ensin piti tietenkin vuokrata asunto, ja oli haku päällä merenrantaan, vaan vaihtoehdoiksi tulivat Tallinna ( vaikea koirien kanssa mennä sinne ), Rääkkylä, Kemijärvi ja muutama muu. Hintataso vaihteli paristasadasta eurosta/ kk tonniin. Kellään ole varaa tuhatta euroa maksaa pelkästä asumisesta, kun ei oikein meinannut rahat riittää 600€:n vuokraan pk-seudullakaan.

Savosta löytyi hintaansa nähden edullisin asunto, keskellä kaikea, noin satakilometriä joensuuhun, kuopioon, mikkeliin, jyväskylään, varkaus tuli siten kotipaikaksi.

Rohkea rokan syö... Vammautuminen marraskuussa 2013 muutti paljon, tai lähes kaiken. Kolmen leikauksen jälkeen onnettomuudessa murskautunut jalka saatiin kuosiin. 12 ruuvia ja metalliliuska jalkaan, pyörätuolilla kotiin ja opettelemaan elämää uudelleen, jopa kävely tuli opetella kokonaan uudelleen, eikä toipumisesta olut mitään muuta varmuutta kuin epävarmuus.

Ennen juoksin, pyöräilin, kävelin viikottain 100 - 200 kilometriä, tarkoituksena lähteä vielä kerran vaellukselle, vetää Kalottireitti ( Nord-runt ) yhdellä vetäisyllä, jokin 900 kilometriä, kolmessa kuukaudessa, siihen tuli käveltyä harjoituksena viitisen vuotta, ja PAM! Jalan katkeaminen särki kaiken. Nyt siitä pian on 11 kk, ja niin hyvin toipunut että kävelen, pyöräilen, melkein juoksenkin taas, ja vaellukselle mieli tekee. Ehkä jo ens suvena? Myös Sarek ruottissa kiinnostaa kovasti, ja kuuluuhan sekin Kalottireittiin osin.

Ortopedin mukaan on harvinaisen hyvin jalka luutunut, eikä siihen ole vähiten syynä / ansiona ollut tekemäni kivien kantaminen ja pyöritely, metsätyöt, vaikka riskinsä oli siinä, kaikki tai ei mitään, sillä jalan uudelleen katkeaminen olisi tiennyt leikkaukseen lähtöä samantien. Vähän kai sitä samaa kuin ensin oli suo, sitten kuokka ja jorma :D
Anyway. kaikki tuo toipilasaikana, jonka lisänä samalla muutto vieraalle paikkakunnalle, oli hankittava auto, varaudutava ettei elämä ainakaan helpommaksi tai vaivattomammaksi muuttuisi, mutta elämisenlaatu kyllä parani ja vaikka ei helpolla pääsekään, on silti tune että elän vieläkin, en ole kuollut elävänä. vaihtoehtona mennä Köpenhageniin, vapaakaupunkiin, tai jäädä suomeen, ellei över torneoon koulutukseen hakeudu ja pääse.