Ystävä kertoi puhelimessa, kuinka hänen tuttunsa Helsingissä oli surrut kun ei ole mitään tekemistä! Vaikka asuu Lauttasaaressa! No onhan siellä kaikki tekemiset lähellä, vaikea edes valita mitä tekisi ja minne menisi, kun on kuntosalia, teattereita, museoita, meri rannassa, kaikkea, vaikka söisi joka päivä eri baarissa tai kävisi joka päivä eri ruokakaupassa, ei tarvitsisi kuukaudessa kahdesti samaan paikkaan mennä asioimaan.

Maalla ei ole samaa runsautta, mutta ei pahemmin tule murehdittuakaan kun ei ole mitään tekemistä. Aika tuntuu silti menevän kuin siivillä. Ei ole ehtinyt käymään koko kesänä onkimassakaan, vaikka kiire ei ole ollut, ennemminkin vain ei ole ollut halua käydä onkimassa. Mutta voisi käydä, niin voisi Helsingissäkin käydä, vaikka siinä kaupungissa voi tehdä niin paljon muutakin, mutta niin voi maaseudullakin tehdä, itsestä se kuitenkin on niin paljon kiinni.

Käsityötä voi tehdä aina, ihan sama onko kyse perhonsidonnasta, moottoripyörän rakentamisesta, ompelemisesta tai vaikka korujen tekemisestä, kaikkihan ne ovat käsityötä, vaika kuinka työkaluna köyttäisi sähköisiä työvölineitä, jollainen on myös esim. ompelukonekin.

Pohjois-Karjalassa on pula pienkonekorjaajista, Ilouutinen minulle, joka on sekä moottoripyörämekaanikon koulun ja pienkonekoulun käynyt. Voi työllistyä, vaika työtä ei varmasti liikaa ole, ei ehkä tarpeeksikaan, välimatkat on pitkät ja Suomen verolla on kallista m,atkustaa kauas korjaamaan vaikka jokin lumilinko tai ruohonleikkuri tai moottorisaha vaikka sadan kilometrin päähän.
No se on eri asiaa.

Poljettavat vempeleet kyllä kiinnostaa! Mioni on rakentanut poljettavan veneen, poljetavan auton tai polkupyörän, mutta suuressa maailmassa ne näyttävät rakentavan polkien toimivia lentäviä vehkeitäkin, jollaisella en kyllä haluaisi kokeilla lentää! Mutta polkupyörä, se on kyllä kehityskelpoinen ajopeli, ja polkien toimiva pieni vene olisi mukava, kunhan siinä on myös purje ja masto, vaikka purjehtija ei olekaan, niin veneilyäkin voi harrastaa vaikka ei miljonääri olekaan.

Mutta ettei keksi mitään tekemistä... onhan siinä vaivaa, mutta ei toisen puolesta kuitenkaan voi keksiä mitä pitää keksiä, ja vaikka ei mitään keksisi, voihan sitä sitten itsekseen puuhailla aina jotakin.